Behandeling van de bicepspees

Bicepsklachten bovenarm fysiotherapie Middenweg

Erik Versluis fysiotherapeut
Gepubliceerd: 23-06-2021
Geactualiseerd op 19-02-2022
⏱ Leestijd: 6 minuten

Behandeling van de bicepspees

De biceps is de buigspier van onze bovenarm. Hij bestaat uit 3 pezen. De langste van de drie loopt in onze schouder door en kan op den duur schouderklachten veroorzaken.

Behandeling van de bicepspees kan bestaan uit fysiotherapie, injecties of een operatie. Het beleid wordt bepaald door het type bicepsaandoening,

Zo kan er sprake zijn van een ontsteking, luxatie (uit de ‘kom’ schieten) of  zelfs scheuring.

Alle behandelvormen kunnen je verder helpen. Maar wat bepaalt nu welke behandeling?


Functie van de bicepspees

Om de functie van de biceps te begrijpen volgt even een korte uitleg.

De biceps van de arm bestaat uit 2 (bi) spierbuiken. De buitenste spierbuik heeft een lange pees en loopt door tot in de schouder. De binnenste spierbuik heeft een korte pees en gaat naar de voorzijde van het schouderblad.

De 3e pees bevindt zich lager in de arm en hecht vast in de elleboog. Dit kun je op de illustratie onder zien.

Functie biceps

De biceps van de arm is een buigspier. Tijdens het aanspannen buigt hij de elleboog en heft de arm. Daarnaast draait de spier de handpalm naar boven. Bijvoorbeeld tijdens een sleutel in het slot omdraaien.

bicepspeesklachten fysiotherapie Middenweg

Tijdens bovenhandse bewegingen helpt de lange bicepspees de schouderkop in de kom te houden. Bij mensen met slecht functionerende schouderpezen (rotator cuff) is aangetoond dat de bicepspees harder moet werken.

Bicepspees
aandoeningen

We kennen 3 soorten bicepspeesaandoeningen;

  • ontsteking
  • uit de kom gaan  (subluxatie of luxatie)
  • scheur

1.Ontsteking van de bicepspees

Een ontsteking (tendinitis) van de lange bicepspees zien we wat vaker op latere leeftijd. Een peesontsteking ontstaat wanneer de pees meer dan gemiddeld wordt belast. Dit kan bij tillen, werpbewegingen of een val zijn.

Een bicepspees ontsteking gaat in veel gevallen samen met ander schouderpeesletsel.

Ook afwijkingen van de kraakbeenrand van de schouderkom (labrum) kunnen tot klachten van de bicepspees leiden. De bicepspees zit hier namelijk aan vasthecht.

Symptomen van een ontsteking zijn pijn, zwelling en verdikking van de pees. Dit zijn in het beginstadium normale reacties van het lichaam die het herstelproces ondersteunen.

2.’Uit de kom’ gaan van de pees

De lange bicepspees ligt in een geultje in de bovenarm. Dit geultje wordt gevormd door 2 botrichels, genaamd het Tuberculum majus en Tuberculum minus. Het zorgt samen met gewrichtsbandjes ervoor dat de pees op zijn plaats blijft.

Door een schouderbreuk, een val of ouder worden kunnen deze structuren hun functie verliezen. De pees kan dan uit het geultje schieten.  Dit wordt een bicepsluxatie genoemd. Dit kun je goed zien op onderstaande echografische video.

Als de pees vervolgens weer terugschiet spreekt men van een subluxatie. Dit kan als een klik in de schouder worden waargenomen. Bij sommige mensen kan dit een verklaring voor aanhoudende schouderpijn zijn. Een operatieve ingreep kan dan nodig zijn. Meer hierover lees je verderop.

3.Scheur van de bicepspees

De bicepspees kan in de schouder of bij zijn aanhechting in de elleboog scheuren. De bicepsscheur in de elleboog komt veel bij krachtsporters voor. In beide gevallen is een  tilbeweging de oorzaak.

De bicepsspier verliest door de peesscheur een deel van zijn ‘ophanging’ en zakt vervolgens uit naar beneden. Er kan dan een plotse bult in de bovenarm ontstaan.

Deze bult wordt ook wel het ‘Popeye-teken’ genoemd. Popeye was een strip- en tekenfilmheld uit de jaren ’30. Hij kreeg spontaan enorme spierballen na het eten van een blik spinazie.

Popeye teken scheur biceps fysio Middenweg
Een bicepspees scheurt overigens niet zomaar. Vaak is de pees al chronisch ontstoken en in een degeneratieve toestand. Door het ouder worden wordt de kwaliteit en sterkte van de pees minder.

Diagnose van bicepspeesklachten

De diagnose van een bicepspeesklachten kan door middel van lichamelijk- en beeldvormend onderzoek gesteld worden.

Onderzoek

Als de bicepspees gescheurd is dan is diagnose makkelijk gesteld worden. Er is dan, zoals boven beschreven een duidelijke bult in de bovenarm te zien. Zie onderstaande afbeelding.

De biceps kan op zijn functie worden getest. Dit gebeurt door middel van weerstandstesten. De spier en pees worden zo beoordeelt op zwakte en optredende pijn. Dit zien we vaak bij een ontsteking.

Met behulp van echografie kan de toestand van de pees duidelijk in beeld worden gebracht

bicepspees gescheurd fysiotherapie Middenweg
‘Popeye teken’ bij een bicepsscheur

Echografisch onderzoek

Met echografie kan op een relatief goedkope en snelle wijze de bicepspees beoordeeld worden. Symptomen als zwelling, vocht, scheuring en het ‘uit de kom’ gaan van de pees zijn makkelijk in beeld te brengen. Fysiotherapie Middenweg beschikt over een dergelijk echografiesysteem.

Behandeling van de bicepspees

De behandeling van een bicepspeesafwijking dient alleen plaats te vinden indien de pijnklachten van grote invloed zijn op iemands dagelijks functioneren. Ik zal de behandelmogelijkheden in volgorde bespreken.

Zonder operatie

Het merendeel van de bicepsklachten kan prima herstellen met een afwachtend beleid. Dit beleid kan bestaan uit rust, fysiotherapie en zonodig een injectie.

Relatieve rust is belangrijk. Dit houdt in dat je de pijnlijke arm- en schouderbewegingen zoveel mogelijk dient te vermijden. De oefentherapie richt zich eerst op functietraining van de omliggende schouderspieren. Herstel van pijn en armfunctie is vaak binnen een aantal maanden weer mogelijk.

Na operatie

Het fysiotherapeutisch behandelprotocol wordt bepaald door het type operatie en eventueel bijkomende afwijkingen.
Zo gaat een bicepsprobeem vaak samen met één of meerdere scheuren van de schouderpezen. Als deze pezen operatief gehecht zijn dient het revalidatieprogramma een stuk voorzichtiger te zijn.

Injectietherapie

Als de klachten ondanks fysiotherapeutische behandeling blijven aanhouden kan een injectie de volgende stap zijn. Deze wordt meestal onder echogeleide in het ziekenhuis gegeven. Zo kan men de pees zo dicht mogelijk benaderen.

Biceps operatie

Een operatie kan volgen als fysiotherapie en injecties niet helpt.
De chirurg heeft dan 3 behandelmogelijkheden. De keuze is afhankelijk van de leeftijd en het type afwijking van de bicepspees.

In onderstaande video kun je 2 veel gebruikte operatietechnieken (tenotomie en tenodese) zien. Deze worden zo nog even kort besproken.

Nettoyage (schoonmaken)

Met nettoyage wordt de pees vrijgemaakt van ontstekingsweefsel.
De pees is in dit geval nog van goede sterkte en kwaliteit. Dit wordt vaker bij jongere patiënten gezien.

Tenodese (vastzetten van de bicepspees)

Met een tenodese wordt het slechte deel van de pees bij zijn aanhechting losgehaald en verwijderd. Het overige, goede deel van de pees wordt vervolgens in het bot van de bovenarm vastgezet.

Er kan nu geen irritatie meer in de schouder optreden. Deze operatie heeft geen negatieve gevolgen voor de schouderfunctie.

Tenotomie (doornemen van de bicepspees)

Tenotomie is een alternatief voor de tenodese. Ook hier wordt een deel van de pees losgeknipt en verwijderd. Deze wordt echter niet vastgezet. Hierdoor treedt het bovengenoemde ‘Popeye fenomeen’ op. Ook deze techniek heeft geen negatieve gevolgen voor de schouderfunctie.

De arm is na de operatie al weer te gebruiken. Dit is mogelijk omdat er niets hoeft vast te groeien. Deze techniek wordt vaker bij ouderen toegepast.

Herstel na een bicepsoperatie

Het herstel na een bicepsoperatie van de schouder is afhankelijk van de gebruikte techniek. Indien de pees alleen is losgeknipt (tenotomie) kan de arm binnen 3 weken weer volledig gebruikt worden.

Als de pees is losgeknipt en vastgezet (tenodese) kan na 6 weken de arm weer volledig gebruikt worden. Lichte tilwerkzaamheden zijn weer mogelijk. Geadviseerd wordt de eerste 3 maanden nog niet zwaar te tillen.

Als naast de biceps ook de schouderpezen zijn gehecht kan de revalidatie 3 tot 6 maanden duren. De gehechtte pezen moet in deze tijd namelijk weer vastgroeien en aansterken.


bicepspees klachten fysiotherapie Middenweg
Samenvatting

Behandeling van de bicepspees kan bestaan uit fysiotherapie ,injecties of een operatie.

Bicepspeesklachten van de schouder kunnen op alle leeftijden voorkomen. Bij jongeren is dit wel zeldzaam.

De biceps heeft met name bij jongeren een steunende functie bij bovenhandse bewegingen. Bij onvoldoende functie van de schouderpezen neemt de bicepspeesfunctie toe.

Bicepsklachten kunnen het gevolg zijn van een ontsteking, uit de kom gaan van de pees of scheuring.

Bij alle bicepsaandoeningen is functieherstel zonder operatie in veel gevallen mogelijk.

Mocht een operatie nodig zijn dan kan er worden gekozen voor: schoonmaken, vastzetten of verwijderen van de pees.

De snelheid van revalidatie wordt bepaald door het type operatie. Na 6 weken is de arm weer normaal te gebruiken. In geval van hechting van nabijgelegen schouderpezen duurt de revalidatie langer.

Delen:
  • Jose van eeren

    25 augustus 2021 bij 22:32 Beantwoorden

    Goede avond.ik heb sinds 2 maanden geleden hevige pijn in mijn bovenarm . Advise van de Huisarts was foto’s laten maken en een echo . Uitslag was een vochtophoping in mijn bicecepspees. Het advies was Fysiotherapie. Nu krijg ik oefeningen die ik doe maar veel pijn veroorzaakt . Nu is mijn vraag doe ik er goed aan of moet ik volledige rust houden ? Afwachtend u bericht . Met vriendelijke groet jose van eeren

    • Erik Versluis

      26 augustus 2021 bij 08:46 Beantwoorden

      Beste Jose,

      Het is voor mij moeilijk te beoordelen of het vocht verantwoordelijk is voor je klachten. Ik zie vaak bij niet pijnlijke schouders ook vocht bij pezen. De kans hierop neemt toe als we ouder worden.

      Als het vocht een gevolg is van een peesontsteking dan dient er binnen/tot de pijn geoefend te worden. Je mag in ieder geval geen toename van klachten krijgen. Dit zou je even met je fysiotherapeut moeten afstemmen.

      Mocht er geen verbetering optreden dan zouden ontstekingsremmers kunnen helpen. Dit zou je (op termijn) even met je huisarts kunnen bespreken.

      Ik adviseer je wel te blijven bewegen, voorzover dat geen toename van klachten geeft.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis, fysiotherapie Middenweg

  • Anoniem

    27 augustus 2021 bij 14:07 Beantwoorden

    Goede middag mijnheer versluis.wat fijn dat U mijn vraag heeft beantwoord. Ik ben nu 4 weken op vakantie en heb dan geen contact met mijn fysiotherapeut vandaar dat ik het aan U stelde. Hartelijk dank voor u informatie en ga er mee aan de slag . Wat ik natuurlijk al deed .. mijn Fysiotherapeut denkt ook aan een frozen shoulder . Maar het zal een langdurige blessure blijven vermoed ik . Hartelijke Groet van jose en een fijn weekend gewenst

  • Erwin van twuijver

    23 juni 2022 bij 08:27 Beantwoorden

    Beste heer Versluis,
    Ik heb bicep operatie ondergaan in elleboog. Gedeeltelijk afgescheurd.
    Sinds eerste week mei uit gips vandaan.
    Na laatste controle 5 juni langzaam trainen met knijpbeugels en 5 kilo gewicht.
    Ik heb reactie in elleboog op dit moment.
    Lijkt op een plak in elleboog.
    Kunt u misschien zeggen of dit reactie is ivm belasten ( denk aan vocht ) maar ik ben er voorzichtig mee .
    Bicep is vastgezet aan bot .
    Middelste vinger blijft stijf gevoel houden maar denk dat dat misschien komt door operatie ?
    Heeft u advies voor mij ?
    De bicep zat voor operatie nog klein beetje vast niet helemaal door gescheurd.

    Mvg.
    Erwin

    • Erik Versluis

      23 juni 2022 bij 11:59 Beantwoorden

      Beste Erwin,

      Zijn de oefeningen je geadviseerd? Als je bicepsoefeningen (curls) doet met 5 kg dan is dat naar mijn mening in deze fase van je revalidatie te zwaar. Ik ga er dan ook vanuit dat je klachten door overbelasting komen.

      Behandelprotocollen schrijven voor dat je de eerste 3 maanden geen specifieke bicepsoefeningen mag doen. De vastgehechtte bicepspees is in deze periode namelijk nog erg kwetsbaar en moet stevig vastgroeien en verankeren in het bot.

      Na 3 maanden mogen oefeningen met lichte dumbells 1-2 kg gedaan worden. Zie hier de uitvoering ; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6449020/

      Het stijve gevoel of eventuele tintelingen in je vingers zijn het gevolg van de operatie/gips immobilisatie. Deze zullen in de tijd verdwijnen.

      Ik weet niet of je onder behandeling van een fysiotherapeut bent, ik raad je anders aan dit wel te doen.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis , fysiotherapie Middenweg

  • Kourosh kahkeshan

    18 juli 2022 bij 01:47 Beantwoorden

    Hallooo, ik had een latarjet operatie gedaan en na weekje kan ik mijn bicep nog steeds niet aanspannen zeg maar. Is dit normaal of moet ik me zorgen maken.

    • Erik Versluis

      18 juli 2022 bij 10:17 Beantwoorden

      Beste,

      Hier hoef je je geen zorgen om te maken. Je moet de komende 6-8 weken je biceps niet zwaar belasten, dus geen gewichttraining of tillen.

      Een deel van de bicepspezen is operatief namelijk verplaatst en dient goed vast te groeien.

      Veel succes,

      Mvg Erik Versluis

  • Anoniem

    12 februari 2023 bij 11:05 Beantwoorden

    beste heer Versluis.
    ik heb paar maanden geleden mijn biceps in de bovenarm afgescheurd. na de echo overleg gehad met huis arts en die zei me je kan er prima mee leven u bent te oud (49) om te opteren. verder ook geen fisio aangeraden ofzo. nou heb ik de hele dag tintelende vingers in de linker kant waar ik behoorlijk gek van wordt. heeft u mischien tips om dat tegen te gaan of iets aan kan laten doen. mvg w gouweleeuw

    • Erik Versluis

      13 februari 2023 bij 17:18 Beantwoorden

      Goedendag,

      Het klopt wat uw huisarts zegt dat een operatie niet nodig is. Zonder operatie kan de schouder weer prima herstellen. Het is zelfs zo dat in geval bij schouderoperaties bij ouderen de pees preventief wordt doorgenomen om de kans op klachten in de toekomst te verminderen.

      Tintelingen in handen en vingers treden vaak op na een peesletsel of operatie van de schouder. Deze verdwijnen in de regel vanzelf weer. Heeft u het idee dat de tintelingen verergeren bij het bewegen van de nek dan is het raadzaam deze te laten onderzoeken. Soms kan de oorsprong hier gelegen zijn.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis

  • anoniem

    10 april 2023 bij 15:11 Beantwoorden

    Ik ben nu 75 jaar . Ik ben altijd sportief geweest en voor de operatie aan mijn schouder ging ik met oud collega’s (jong en oud) naar de sportschool georganiseerd via het bedrijf waar ik vroeger heb gewerkt. Na de operatie 3 a 4 geleden bleek dat ik afgescheurde schouderpezen had opgelopen in de sportschool met heffen van gewichten De chirurg van de Jan van Goyen kliniek heeft mij geopereerd in het OLV met de zogenoemde popeye operatie.
    Vanaf toen kan ik met deze linkerschouder geen gewicht meer tillen boven mijn hoofd en is mijn schouder gevoelig bij handelingen met mijn linkerarm boven het hoofd. hoewel ik weer contact heb opgenomen met de Jan van Goyen kliniek hebben zij geen oplossing aangedragen behalve dat ik weer bij verschillende therapeuten ben geweest wat ook niet heeft geholpen. Mijn oud collega’s van mijn leeftijd zijn nog lekker aan het sporten en ik kan dat niet meer aangezien veel oefeningen toch inspanningen eisen van mijn linkerschouder hetgeen problemen oplevert. Is hier misschien toch een oplossing voor om mijn schouder weer flexibel en pijnloos te krijgen bij genoemde bovengenoemde inspanningen?

    • Erik Versluis

      11 april 2023 bij 21:26 Beantwoorden

      Beste Hein,

      De 2 pezen die gescheurd zijn behoren tot de 4 pezen van de rotator cuff. Dit zijn belangrijke stuur- en hefspieren van je schouder. Kennelijk waren deze niet meer te herstellen. Dit zal tot gevolg hebben dat je minder kracht in bovenhandse posities hebt.

      Dit betekent ook dat de beweeglijkheid van je schouder afneemt. De rotorcuff spieren zorgen er namelijk ook voor dat je je arm in allerlei richtingen kunt bewegen.

      Je geeft niet aan of je 3-4 maanden of jaar bent geopereerd. In geval van maanden dan zou de pijn nog kunnen verminderen. In geval van jaren durende schouderpijn is de prognose minder goed te stellen.

      Als de schouder erg pijnlijk blijft en in functie achteruit gaat dan is naar mijn mening een omgekeerde schouderprothese het enige alternatief. Maar ik vermoed dat ze je schouder daar nog te goed voor vinden.

      Tot op schouderhoogte trainen lijkt mij dan nog de enige mogelijkheid. Dit is echter op basis van een inschatting. Voor een duidelijk beeld zou ik de schouder toch (echografisch) moeten onderzoeken.

      Mvg Erik Versluis

  • Henk van dalen

    24 april 2023 bij 14:39 Beantwoorden

    hallo even un vraag ik jongst geleden geopereerd aa mijn partiele scheur distale bicepspees onderkant pols elleboog 5 weken geleden in hoogeveen nu mijn vr5aag hoelang kan het duren dat ik mijn pols weer kan draaien pijnloos of kan ik er un verdoving inkrijgen

    • Erik Versluis

      25 april 2023 bij 10:08 Beantwoorden

      Beste Henk,

      Ben je onder behandeling van een fysiotherapeut? In de regel mag je na een distale bicepsoperatie de 1e 6 weken alleen ondersteund (passief) bewegen. In deze fase mag je wel hand heen en weer draaien. Deze beweging verloopt via de onderarm en wordt gedeeltelijk door de biceps verzorgd.

      Verdoving wordt nooit toegepast omdat dit het herstel kan belemmeren. Je ervaart dan namelijk geen pijn meer waardoor je mogelijk je bicepspees teveel gaat belasten.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis

  • anoniem

    1 mei 2023 bij 20:01 Beantwoorden

    Beste Erik,
    ik heb al een tijdje last van mijn voorkant schouder. Eigenlijk alleen bij oefeningen waarbij er spanning komt hierop, zoals chest flys, en rug oefeningen waarbij de kabel constante spanning levert. Mijn fysio zei dat het mijn biceppees is die een beetje is ontstoken en ik me daar niet zo druk om moest maken. Ik moest eigenlijk vooral rotator cuff werk doen en dan zou het met 2-3 weken moeten gaan. Ik doe dit nu al een tijdje (3weken) maar nu krijg ik elke keer als ik iets van flys of rug oefeningen met cable doe weer last. Weet u misschien het probleem/de oplossing?

    • Erik Versluis

      2 mei 2023 bij 11:01 Beantwoorden

      Beste,

      Pijn aan de voorzijde van je schouder hoeft niet te betekenen dat je bicepspees ontstoken is. Er zijn aan de voorzijde van de schouder veel weefselstructuren die pijn kunnen veroorzaken.

      Om deze rust te geven dien je voorlopig even de pijnlijk bewegingen te mijden. Je kunt dit doen door de oefening lichter te maken, de grip van je handen iets te veranderen of de beweging korter uit te voeren.

      Dit type klachten kunnen een aantal weken tot maanden aanwezig zijn maar kunnen met aanpassing van de oefening prima herstellen. Mogelijk kun je de te trainen spiergroep op een iets andere wijze belasten zonder dat dit toename van pijn oplevert. Voer de oefeningen in ieder geval in de teruggaande beweging langzaam uit. Dit is minder belastend voor de spier en pees.

      Veel succes,

      Gr Erik Versluis

  • Lynda Waterman

    21 mei 2023 bij 03:37 Beantwoorden

    half jaar geleden schouder operatie gehad. schoongemaakt, slijmbeurs weggehaald en pees afgesneden vd bicep. nu nog steeds heftige pijnen bij de bicep. ook uitstraling naar hand.
    slapen is erg pijnlijk word er wakker van. wat te doen als operatie niet is geslaagd ? orthopeed zegt kan verder niets doen

    • Erik Versluis

      22 mei 2023 bij 10:00 Beantwoorden

      Beste Lynda,

      In deze fase van je revalidatie zou het toch wel een stuk beter moeten gaan.

      Ben je onder behandeling van een fysiotherapeut? Mogelijk is er een verklaring te vinden voor de pijn. Soms kan een schouder verstijven en pijn in de nacht geven.

      Je schouder dient daarvoor goed onderzocht te worden. Soms kan een injectie in de schouder de klachten verminderen. Is dit ter sprake gekomen?

      Mvg Erik Versluis

  • Anoniem

    6 november 2023 bij 20:12 Beantwoorden

    a’scopische bicepspeestenotomie en debridement. ik weet wel wat tenotomie is, maar in Context met andere woorden.. wat houd de operatie in en welk herstel.

    • Erik Versluis

      7 november 2023 bij 12:52 Beantwoorden

      A’scopische bicepstenotomie en debridement betekent dat door middel van een kijkoperatie de lange pees van de bicepsspier (deze loopt door tot diep in de schouder) wordt doorgenomen. Een chronische ontsteking van het diepe deel in de schouder kan namelijk tot aanhoudende klachten leiden. Tijdens de operatie wordt ontstoken (litteken) weefsel verwijderd. Dit heet debridement.

      De eerste 6 weken dient de arm nog niet boven het hoofd gebracht te worden. Nadien is eigenlijk alles weer toegestaan. Als het restant van de bicepspees wordt vastgezet (tenodese) dan dient de revalidatie wat voorzichtiger te verlopen. Tot na 3 maanden na de operatie mag er niet zwaar getild worden.

      Mvg Erik Versluis.

  • Marc Kersjes

    15 december 2023 bij 07:44 Beantwoorden

    ik heb 4 maanden geleden een bicepsruptuur opgelopen ze hebben die met een anker in mijn onderarm weer vast gezet. maar nu heb ik pijn aan dat anker als ik wat zwaarder heb getilt op het werk. is dat normaal dat dat gevoelig blijft. of is het dan overbelast?.

    • Erik Versluis

      18 december 2023 bij 14:57 Beantwoorden

      Beste Marc,

      Ik verwacht niet dat dit het anker is maar de vastgezette pees en omringend operatie gebied. Dit zal in de tijd verder aansterken waarna de pijn zal verdwijnen.

      Ik adviseer je niet te zwaar te tillen, of doe het langzaam waarbij de ellebogen licht gebogen zijn. Zodoende komt er niet teveel kracht op de vastgezette bicepspees te staan.

      Gr Erik Versluis

  • Patrick Wouters

    5 maart 2024 bij 13:16 Beantwoorden

    Beste,

    Eind augustus lange kop van de bicepspees volledig afgescheurd ter hoogte van de schouder.

    Er werd gezegd dat er niks diende te gebeuren, enkel fysiotherapie
    Ik ben 40 jaar oud.
    Ik til zware objecten.
    (ik verhuur springkussens)

    Ik blijf continu pijn hebben.
    Een continu zeurende pijn in de schouder.

    Ik had graag geopereerd geweest.
    Maar ze vonden dit niet nodig.

    Ik zie het niet zitten om de rest van men leven met een pijnlijke schouder te zitten… .

    • Erik Versluis

      5 maart 2024 bij 16:30 Beantwoorden

      Beste Patrick,

      De lange kop van de bicespees kan na scheuring niet hersteld worden. Vaak is de pees namelijk van te slechte kwaliteit. Zou deze gehecht worden dan is de kans op een nieuwe scheur erg groot.

      Je kunt overigens zonder deze pees een prima schouderfunctie terugkrijgen. Het tillen van zware lasten zou in de toekomst dan ook weer mogelijk moeten zijn. Mogelijk is er nog iets anders aan de hand, want mijn ervaring is dat volledig herstel na een bicepsscheur na 5 tot 6 maanden in het algemeen weer mogelijk is.

      Ben je bij een fysiotherapeut onder behandeling? Vaak kan met gerichte oefeningen en schouder training weer een goede functie behaald worden.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis

  • Riorden

    7 maart 2024 bij 07:27 Beantwoorden

    Beste heer versluis

    Ik heb nu al een aantal jaren sinds 2021 last van mijn linker schouder ben pas 26 jaar en de pijn gaat maar niet weg laatst heb laatst een ongeluk gehad waardoor ik nu ook last heb van mijn rechter schouder ik ga naar de fysio en ze geven me stomme oefeningen die totaal niks doen.
    Ze gaven aan dat mijn bicepspier zwak is en ik die moet trainen zodat er weer balans komt in mijn spieren heeft u misschien goeie oefeningen voor mij die me kunnen helpen of tips ? Of goeie fysio voor een behandeling zou ook fijn zijn

    • Erik Versluis

      7 maart 2024 bij 09:55 Beantwoorden

      Beste Riorden,

      Met alleen het trainen van je bicepsspier zal je schouderfunctie niet veel verbeteren.
      Een passend oefenschema kan ik alleen maken als ik je schouders beoordeeld heb.

      Mocht je op zoek willen naar een schouderfysiotherapeut dan kun je deze via onderstaande link vinden.

      Veel sterkte.

      Mvg Erik Versluis

      https://www.schoudernetwerk.nl

Plaats een Reactie

×
Top