Je vergoeding voor fysiotherapie in 2019

welke zorgverzekeringVergoeding fysiotherapie in 2019 bij fysiotherapie Middenweg.

De polissen zijn inmiddels door de verzekeraars bekend gemaakt. Sommige verzekeraars hebben de aanvullende
pakketten aangepast. Er kunnen daardoor minder fysiotherapeutische behandelingen vergoed worden. Controleer dit dus goed in je polis.

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden onbeperkt fysiotherapie. Fysiotherapie wordt, met uitzondering van de chronische indicaties, vergoedt uit de aanvullende verzekering.

Vergoeding fysiotherapie uit de basisverzekering.

Mocht je een aandoening hebben die op de chronische lijst staat (de lijst Borst), dan vindt vergoeding uit de basisverzekering plaats.

De vergoedingsduur  kan 6- of 12 maanden zijn. Dit geldt echter pas vanaf de 21e behandeling.

De eerste 20 behandelingen komen voor eigen rekening óf de aanvullende verzekering. Ook het eigen risico van 385 euro wordt aangesproken. 

Voorbeelden van chronische aandoeningen zijn; operaties aan gewrichten, neurologische ziektebeelden, breuken of een frozen shoulder.

Welke verzekering moet ik hebben?

De aanvullende pakketten verschillen per zorgverzekeraar. Dit kan variëren van vergoeding van een aantal behandelingen tot onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie.

Verwacht je een paar keer per jaar naar de fysiotherapeut te gaan, dan kan zelf betalen goedkoper zijn. Je hoeft in dat geval geen aanvullende verzekering met fysiotherapie te nemen.

Heb je vaak klachten aan het bewegingsapparaat? Gaat er mogelijk in 2019 een gewrichtsoperatie plaatsvinden? Dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering verstandig.

knie heup artrose vergoeding fysiotherapieBehandeling heup- en knie arthrose valt sinds 2018 onder de basisverzekering.

Oefentherapie bij heup- en knie arthrose (‘slijtage’) is effectief. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Met ingang van 2018 worden daarom klachten als gevolg van heup- en knie arthrose uit de basisverzekering vergoed.

De vergoeding geldt voor maximaal 12 behandelingen per jaar. Vanwege vergoeding uit de basisverzekering wordt wel het eigen risico aangesproken. Er dient wel een verwijzing van de huisarts of medisch specialist te zijn!

Heeft mijn fysiotherapeut een contract met mijn zorgverzekeraar?

Fysiotherapie Middenweg heeft voor 2019 contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten.

Heb ik een verwijzing voor fysiotherapie nodig?

Fysiotherapie wordt in de regel uit de aanvullende verzekering vergoed. Je hebt geen verwijzing meer nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

Uitzonderingen zijn de chronische indicaties. Hier dient een verwijzing van huisarts of medisch specialist voor aanwezig te zijn.

Delen:
Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×
Top