Videoconsult fysiotherapie tijdens Corona

videoconsult fysiotherapie Middenweg Amsterdam Oost

Veel mensen willen gedurende de Coronatijd het contact met andere zoveel mogelijk vermijden.
Dit geldt ook voor het bezoek aan de fysiotherapeut. 

Dit is goed voor te stellen. Om toch aan de zorgbehoefte en vraag te kunnen voldoen kan er daarom gebruik worden gemaakt van het videoconsult.

Met het videoconsult kan op een veilige en vertrouwde wijze de patiënt begeleidt worden.

Videoconsult Fysiotherapie Middenweg

Het videoconsult van Fysiotherapie Middenweg is een goed alternatief voor het fysieke consult ten tijde van de Coronacrisis. Deze mogelijkheid wordt door de Zorgverzekeraars Nederland ondersteunt.

Voor dit zogenaamde ‘consult op afstand’ wordt gebruik gemaakt van beveiligde videosoftware. Deze beveiligde software voldoet aan de beveiligingseisen en is dan ook AVG-proof. Het videogesprek kan zodoende op een veilige wijze tussen fysiotherapeut en cliënt(e) gevoerd worden.

Het videoconsult komt grotendeels overeen met het consult in de behandelkamer. Voordeel van een beeldverbinding is dat de bewegingsfuncties, zelfs op afstand, goed geobserveerd en beoordeeld kunnen worden.

Hoe werkt het videoconsult?

videoconsult fysiotherapie Middenweg Corona

Na je aanmelding krijg je een beveiligingscode via email of SMS-bericht toegestuurd. Je dien zelf nog even een wachtwoord aan te maken. Je naam en email-adres zijn al ingevuld. De code moet je even kopiëren en invullen op het aangeklikte website adres.

videoconsult fysiotherapie middenweg amsterdam oost

Wat gebeurt tijdens en na het videoconsult?

Het eerste consult heeft veel weg van het fysieke consult. Hierin worden vragen gesteld over de aard van je klacht en de ontstaanswijze. Ook de wijze waarop de klachten je dagelijks functioneren belemmeren wordt in kaart gebracht. Natuurlijk heb je alle mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Dankzij de videoverbinding kan ik een beeld krijgen over de bewegingsfunctie van de betreffende lichaamsregio.

Na het consult wordt op basis van de informatie uit de anamnese en het onderzoek een behandelplan voorgesteld. Dit gaat natuurlijk in samenspraak met jou.

Het behandelplan richt zich bijvoorbeeld op vermindering van je pijnklachten of herstel van een beperkte gewrichtsfunctie.

Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • adviezen t.a.v. dagelijkse activiteiten of sport
  • (rek)oefeningen ter pijnvermindering
  • spierfunctie-oefeningen ter versterking van een specifieke spiergroep of gewrichtsfunctie.

Uit de praktijk blijkt dat online huiswerkoefeningen enthousiast ontvangen worden. Ze kunnen van grote waarde in je herstel zijn.

Online huiswerkoefeningen voor cliënten van Fysiotherapie Middenweg.

huiswerkoefeningen digitaal fysiotherapie Middenweg
Fysiotherapie Middenweg beschikt over een bestand van meer dan 10.000 huiswerkoefeningen.

Deze oefeningen kunnen gericht zijn op verminderen van spierspanning, verbeteren van spierkracht, gewrichtsbeweeglijkheid, algehele ontspanning en opbouwen van je lichamelijke conditie. De keuze van de therapievorm is afhankelijk van je hulpvraag.

De oefeningen zijn door mij online aan te passen en in zwaarte of moeilijkheid op te bouwen. Natuurlijk afhankelijk van de voortgang die je boekt.

De oefenvideo’s zijn van duidelijke instructies voorzien en te bekijken in de ZorgApp van Fysiotherapie Middenweg of via een toegestuurde link.

Wordt het videoconsult vergoed?

Telefonische- en videoconsulten worden met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 vergoed. De Nederlandse Zorgautoritieit (Nza) verruimt gedurende de Coronacrisis de mogelijkheden voor het leveren van zorg op afstand. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering.

 

 

 

Delen:

Plaats een Reactie

×
Top