nek- en rugklachten fysio Middenweg
Fysiotherapie bij nek- of rugklachten in Amsterdam Oost

Chronische nek- en rugklachten komen veel voor.  Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid hebben maar liefst 70.000 mensen in Nederland te maken met deze klachten. Lage rugpijn zonder uitstraling komt het vaakst voor en neemt toe naarmate we ouder worden.

Nekpijn en rugpijn: we kunnen je helpen

Nek- en rugpijn zowel mét als zonder uitstraling kunnen verschillende oorzaken hebben. Overbelasting door veel tillen, tuinieren of klussen in huis zijn bekende voorbeelden.  Daarnaast kunnen een verkeerde werkhouding, langdurige stress en weinig lichaamsbeweging bijdragen aan deze klachten. Vaak is er een combinatie van factoren die zorgt voor pijn.

Bij Fysiotherapie Middenweg in Amsterdam Oost wordt er een grondige analyse van jou situatie gemaakt en wordt er een passend behandelplan samengesteld.  Gelukkig zijn nek- en rugklachten in de meeste gevallen onschuldig en reageren ze goed op fysiotherapeutische behandelingen, zoals uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt.

rug nekklachten fysio middenweg msterdam oost

Behandeling van nek- of rugklachten bij fysiotherapie Middenweg

Tijdens het eerste consult bespreken we jouw klachten en voeren we een een lichamelijk onderzoek uit. Op basis hiervan wordt een behandelplan samengesteld.  Het doel is niet alleen verminderen van pijn en stijfheid maar ook het optimaliseren van je nek- en rugfunctie die je nodig hebt in het dagelijks leven en tijdens het sporten.

Als stijfheid de oorzaak is van je klachten kunnen bewegingsoefeningen of mobilisaties voorstellen. Bij klachten door overmatige beweeglijkheid van de nek of rug, zullen we ons richten op stabiliserende spieroefeningen. Omdat geen mens hetzelfde is kiezen we de aanpak die het beste bij jou past.

Het uiteindelijk doel is dat je weer zonder lichamelijke beperkingen kan  functioneren in je dagelijks leven of sport.
De oefenruimte van Fysiotherapie Middenweg is hiervoor uitstekend uitgerust om je hierbij te kunnen helpen.

Inzicht in je herstel

Om de betekenis van je klachten en het behandelverloop inzichtelijk te maken worden er gedurende het behandeltraject een aantal vragenlijsten afgenomen. Deze zogenaamde ‘questionnaires’ kunnen de mate van pijn of mate van beperking in je dagelijks functioneren weergeven.

Deze vragenlijsten worden aan je dossier gekoppeld. Als je dat wenst ontvangt je huisarts of medisch specialist na afronding van de behandeling een eindrapportage.

Wat nu als je klachten blijft houden?

Soms verloopt een behandeling niet volgens verwachting en houd je klachten en hinder in je dagelijks functioneren. In dat geval zijn er korte overleglijnen met je huisarts of medisch specialist met als doel je zo optimaal mogelijk verder te helpen.

×
Top