nek- en rugklachten fysio Middenweg
Chronische nek- of rugklachten

Chronische nek- en rugklachten komen veel voor. Er zijn zo’n 700.000 mensen met nek- of rugklachten geregistreerd (Nationaal Kompas Volksgezondheid). Lage rugpijn zonder uitstraling komt het meest voor en neemt toe op de middelbare leeftijd.

Nekpijn en rugpijn. We kunnen er wat aan doen!

Nek- en rugpijn mét of zonder uitstraling kunnen veroorzaakt worden door overbelasting. Bekende voorbeelden zijn veel tillen, tuinieren of klussen in huis. Ook een verkeerde werkhouding, langdurige stress of weinig lichamelijke beweging kunnen rugklachten veroorzaken.

Meestal zijn er meerdere oorzaken voor je klachten te vinden. Fysiotherapie Middenweg in Amsterdam Oost maakt een duidelijke analyse en passend behandelplan voor jou. In het algemeen zijn nek- en rugklachten onschuldig. Ze reageren goed op fysiotherapeutische behandeling. Dit wordt ook door meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

rug nekklachten fysio middenweg msterdam oost

De behandeling van nek- of rugklachten bij fysiotherapie Middenweg

Na het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek wordt samen met jou het behandelplan opgesteld. Naast het verminderen van symptomen als pijn en stijfheid wordt aandacht besteed aan het optimaliseren van de gewrichtsfuncties.
Functies welke je nodig hebt in je dagelijkse leven en eventueel sport.

Is stijfheid verantwoordelijk voor de klachten dan kunnen bewegingsoefeningen of mobilisaties worden voorgesteld. Hebben de klachten te maken met een te grote nek- of rugbeweeglijkheid? Dan zal het accent meer op stabiliserende spieroefeningen worden gelegd. Omdat geen mens hetzelfde is kijken we welke aanpak voor jou het beste is.

Uiteindelijk moet je weer zonder lichamelijke beperkingen kunnen functioneren in het dagelijks leven of sport. Functionele oefentherapie speelt hierbij een belangrijk rol.
De oefenruimte van Fysiotherapie Middenweg is hiervoor uitstekend ingericht.

Meer weten over fitness mogelijkheden thuis?     

Inzicht in je herstel

Om de betekenis van je klachten en het behandelverloop inzichtelijk te maken worden er gedurende het behandeltraject een aantal vragenlijsten afgenomen. Deze zogenaamde ‘questionnaires’ kunnen de mate van pijn of mate van beperking in je dagelijks functioneren weergeven.

Deze vragenlijsten worden aan je dossier gekoppeld. Na afloop van het behandeltraject ontvangt je huisarts of medisch specialist een eindrapportage.

Wat nu als je klachten blijft houden?

Soms verloopt een behandeling niet volgens verwachting en houd je klachten en hinder in je dagelijks functioneren. In dat geval zijn er korte overleglijnen met je huisarts of medisch specialist met als doel je zo optimaal mogelijk verder te helpen.

×
Top