Chronische nek- of rugklachten?

Fysiotherapie Middenweg helpt je verder.

Chronische nek- en rugklachten komen veel voor. Er zijn zo’n 700.000 mensen met nek- of rugklachten geregistreerd (Nationaal Kompas Volksgezondheid). Lage rugpijn zonder uitstraling komt het meest voor. Het aantal nieuwe klachtengevallen neemt toe rond de middelbare leeftijd.

Nekpijn en rugpijn. We kunnen er wat aan doen!

Nek- en rugpijn met of zonder uitstraling kunnen veroorzaakt worden door overbelasting zoals bijvoorbeeld veel tillen of klussen. Ook een verkeerde werkhouding, langdurige stress of weinig lichamelijke beweging kunnen rugklachten veroorzaken.

Meestal zijn er meerdere oorzaken voor je klachten te vinden. Gelukkig zijn de meeste nek- en rugklachten onschuldig en reageren goed op fysiotherapeutische behandeling. Dit wordt ook door meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

nek- en rugklachten

De behandeling van nek- of rugklachten bij fysiotherapie Middenweg

Na het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek wordt samen met jou het behandelplan opgesteld. Dit is afgestemd op je wensen, mijn visie en natuurlijk jouw vraag. Naast het verminderen van symptomen als pijn wordt vervolgens aandacht besteed aan het optimaliseren van de gewrichtsfuncties.

Is stijfheid verantwoordelijk voor de klachten dan worden bewegingsoefeningen ofwel mobilisaties gedaan. Is er sprake van vergrote lenigheid die verantwoordelijk is voor het in stand houden van de klachten dan zal het accent meer op specifieke oefeningen worden gelegd. Omdat geen mens hetzelfde is, kijken we welke aanpak voor jou het beste is.

Uiteindelijk moet je weer zonder lichamelijke beperkingen kunnen functioneren in het dagelijks leven of kunnen sporten. Functionele oefentherapie speelt hierbij een belangrijk rol. De oefenruimte van Fysiotherapie Middenweg is hiervoor uitstekend ingericht.

Inzicht in je herstel

Om de betekenis van je klachten en het behandelverloop voor jou en mij inzichtelijk te maken worden er gedurende het behandeltraject een aantal vragenlijsten aan je voorgelegd. Deze zogenaamde ‘questionnaires’ kunnen de mate van pijn weergeven of de wijze waarin je wordt beperkt in je dagelijks functioneren. Deze vragenlijsten worden aan je dossier gekoppeld. Na afloop van het behandeltraject ontvangt je huisarts of medisch specialist een eindrapportage.

Wat nu als je klachten blijft houden?

Soms verloopt een behandeling niet volgens verwachting en houd je klachten en hinder in je dagelijks functioneren. In dat geval zijn er korte overleglijnen met je huisarts of medisch specialist met als doel je zo snel mogelijk verder te helpen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

×
Top