Vergoeding fysiotherapie
Verzekering fysiotherapie 2022

Vergoeding fysiotherapie. De praktijk leert dat hier veel vragen over zijn. Op deze pagina hoop ik je op alle vragen antwoord te kunnen geven. Maar twijfel niet contact op te nemen als je meer duidelijkheid wenst.

Wordt mijn behandeling fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie Middenweg heeft contracten met alle ziektekosten verzekeraars. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je wel een aanvullende verzekering hebben. De behandeldeclaraties worden in dat geval rechtstreeks bij je zorgverzekeraar ingediend. Deze gaan niet ten koste van je eigen risico.

Mijn ervaring is dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe men verzekerd is. Ik help je daar graag bij.

Heb ik een chronische indicatie?

Hier is veel verwarring over. Om voor chronische vergoeding in aanmerking te komen moet jouw aandoening op de zogenaamde ‘chronische lijst Borst’ zijn vermeld. Op deze lijst staan aandoeningen die in aanmerking komen voor langdurige fysiotherapie.

Deze vergoedingsduur kan 6 of 12 maanden zijn. Voorbeelden van chronische indicaties zijn schouderklachten ten gevolge van een ‘Frozen shoulder’, operatieve ingrepen aan gewrichten of neurologische ziektebeelden. Je moet wel door de huisarts of medisch specialist zijn doorverwezen.

De chronische vergoeding komt grotendeels uit de basisverzekering. De wetgever heeft wel bepaald dat de eerste 20 behandelingen ten laste komen van de aanvullende verzekering. Mocht je geen aanvullende polis hebben dan moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

Vergoeding fysiotherapie bij kinderen tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Verlenging van de vergoeding is afhankelijk van de gecontracteerde verzekeraar. Mocht er sprake zijn van een chronische indicatie dan worden alle behandelingen vergoed.

Ik ben basis verzekerd

Mocht je ‘basisverzekerd’ zijn en dus geen aanvullende verzekering hebben afgesloten, dan worden de behandelingen aan jou gefactureerd.

Meer informatie over vergoedingen van fysiotherapie vind je op de site van Zorgkiezer.nl

Deze pagina is 7 december 2021 geactualiseerd.

fysio kiezen zorgkiezer fysio middenweg amstewrdam oost watergraafsmeer

×
Top