kniegewricht fysiotherapie middenweg amsterdam oost

Heb je knieklachten?

Knieklachten komen in de huisartsenpraktijk na nek- en rugklachten het meeste voor. Vaak ontstaan knieklachten na een ongeluk of bij lichamelijke overbelasting. Er is helaas niet altijd een duidelijke oorzaak te vinden voor knieklachten. De plaats van de pijn kan verschillen. Dit kan diep in de knie zijn of juist meer aan de oppervlakte. Fysiotherapie Middenweg in Amsterdam Oost analyseert en behandelt veel voorkomende knieklachten.

De knie heeft een gewrichtsholte. Aan de voorzijde zit de knieschijf. Deze zorgt ervoor dat de bovenbeenspieren optimaal kracht kunnen leveren. Midden in de knie bevinden zich 2 kruisbanden en 2 meniscussen. Dit zijn 2 wigvormige kraakbeenschijfjes. Ze hebben een belangrijke functie in de stabiliteit en bescherming van de knie.

We kennen allemaal wel iemand die een kruisband of meniscus heeft gescheurd. De ‘voetbalknie’ is een bekend voorbeeld. Onbehandeld kan dit, zeker op jonge leeftijd, vervelende gevolgen hebben voor de kniefunctie op langere termijn.

bewegend röntgenbeeld kniegewricht

De behandeling van een knieblessure

De behandeling van een knieblessure garandeert optimaal herstel. Dit is mogelijk na een knieoperatie, chronische kniepijnklachten of een knieverdraaiing.

De behandeling hangt deels af van de wensen van de patiënt. Welke functie is bijvoorbeeld belangrijk in het dagelijks leven? Bij sporters komen bijvoorbeeld de oefeningen overeen met de specifieke bewegingen in die sport.

Je kunt de sport weer hervatten als alle sport specifieke eindtesten goed zijn afgelegd. Een eindtest is bijvoorbeeld een oefenparcours of sprongfunctiemeting.

Inzicht in je herstel

Natuurlijk wil je weten of er vooruitgang is. Als je geen pijn meer hebt, hoeft dat nog niet te betekenen dat je bent hersteld. Tijdens het hele traject wordt de kniefunctie beoordeeld op zwelling, beweeglijkheid en spierfunctie.

Bij Fysiotherapie Middenweg krijg je met behulp van echografisch onderzoek een goed beeld van de aanwezigheid van vocht in de knie of de toestand van kniebanden en pezen. Kniefunctie-vragenlijsten worden gebruikt om het functieherstel in kaart te brengen.

Hoe verder als je klachten blijft houden?

Fysiotherapie Middenweg houdt nauw contact met je huisarts of medisch specialist. Mocht het herstel niet volgens verwachting verlopen dan wordt er tijdig overlegd. Dit voorkomt vertraging in je revalidatie.

×
Top